Pages

Tuesday, February 19, 2008

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းရည္

ကူးကူးကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းခ်ိဳဆိုရင္..ခ်ဥ္စုတ္ေနတာတေဘာက်လုိ႕...
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြကိုေရေဆး... အိုးထဲထည့္.. တည္လိုက္တယ္ ၿပီးႏြမ္းလာရင္... ဘာမွမထည့္ဘဲ ေမႊတယ္... ေၾကၿပီး နဲနဲေစးလာၿပီဆိုရင္.. ၾကက္သြန္နီလွီးထည့္... ငရုတ္သီးစိမ္းလွီးထည့္.. မွ်င္ငပိ ကိုေရေဖ်ာ္ထည့္ ဆီနဲနဲထည့္... ၿပီး ဆားထည့္.. ခ်ိဳမႈန္႕ထည့္.. ငါးငံၿပာရည္ (၃)စက္ေလာက္ထည့္.. ေရထည့္...
ခ်ဥ္စုတ္ေနတာ... ဟီးဟီး... (ၾကိဳက္တတ္ရင္ ဟင္းအိုးပြက္ပြက္ဆူမွ မီးဖိုေပၚကခ်ၿပီး နံနံပင္ေလးနဲနဲအုပ္) အဲဒါကူးကူးရဲ႕
အလြယ္နည္းပါ..
** ၾကက္ဥေလးေတြကို အလံုးလိုက္ေၾကာ္ၿပီးေရာထည့္လိုက္ရင္လဲဟင္းတစ္ခြက္ရေရာ...

ပါ၀င္ပစည္းမ်ား
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း

မွ်င္ငပိ
ငါးငံၿပာရည္
ဆား/ခ်ိဳမႈန္႕

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger