Pages

Friday, March 7, 2008

သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေန႕

ဒီေန႕ကေတာ့ တနဂၤေႏြေန႔... ၿမန္မာၿပည္ကလာလည္တဲ့ေဒါက္တာမမက ၿပန္ေတာ့မွာ. သူကညေနဆိုေလယဥ္နဲ႕ အေနာက္ႏိုင္ငံတစ္ခုကိုဆက္ခရီးဆက္ရအံုးမွာ. ကၽြန္မဘာခ်က္ေကၽြးရင္ေကာင္းမလဲလို႕ေတာ္ေတာ္ေခါင္းစားတယ္။ သူကသတ္သတ္လြတ္ဆိုေတာ့.. ကၽြန္မေနာက္ဆံုး ပဲနီေလးဟင္းရည္၊ ပဲပုပ္ေၾကာ္ ၊ မုန္ညွင္းၿဖဴေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ (အမွန္က ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ အၾကံရတာၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က Canadian ဆရာတို႕လင္မယားကထမင္းေခၚေၾကြးေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္လဲပါတယ္။ ကၽြန္မသူ႕ဆီကနည္းေမးလာတာ။ ဒါေပမယ့္ သူတို႕အရသာကေတာ့ေပါ့ရႊတ္ရႊတ္ေပါ့)လုပ္ေကၽြးမယ္လို႕ဆံုးၿဖတ္ၿပီးတာနဲ႕ စၿပီးအလုပ္မ်ားေတာ့တာဘဲ။ ပဲနီေလးကို ေရစိမ္ထား။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းနဲ႕ဆီသတ္ၿပီးပဲနီေလးကိုခ်က္။
ပဲပုပ္ (ၿမန္မာၿပည္ကရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေလး၀ယ္လာတာ) ကိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ စပ္စပ္ေၾကာ္၊


ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုခပ္ပါးပါးေလးလွီးၿပီး ဆားနဲ႕ နယ္ၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆး၊
ၿပီးတာနဲ႕ ရွာလကာရည္နဲနဲ + သံပုရာသီးလဲႏွစ္လံုးေလာက္ထပ္ညွစ္ထည့္ထားတဲ့ ေရထဲမွာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုစိမ္ထားလိုက္တယ္။
- ၾကက္သြန္နီဥၾကီးၾကီးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆး
- ေၿမပဲကုိ မညက္တစ္ညက္ေထာင္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အစိေတြဖယ္ၿပီး အတံုးေလးေတြလွီး
ၿပီး ဆားနဲ႕ အခ်ိဳမႈန္႕နဲနဲေလး ထည့္၊ ပံငံၿပာရည္ႏွစ္စက္ေလာက္ထည့္ၿပီး နယ္လိုက္တယ္။ ေၿပာင္ေနတာဘဲ..ေလာက္ေတာင္မေလာက္ဘူး...


မုန္ညွင္းၿဖဴကိုေတာ့ၾကက္သြန္နီကို အတံုးၾကီးၾကီးလွီးၿပီး စိမ္းစိမ္းေလးေၾကာ္ထားတာပါ။

ၿပီးေတာ့ ကၽြန္မစတန္႕ထြင္တာရွိေသးတယ္... ကန္ဇြန္းဥကိတ္မုန္႕လုပ္မယ္ဆိုၿပီးေတာ့ေပါ့...
ကန္ဇြန္းဥေတြပါးပါးလီွး၊ ၿပဳပ္
ဂ်ံဳမႈန္႕ + ၾကက္ဥ (၂)လံုး) + အုန္းႏို႕အမႈန္႕အားလံုးသမေအာင္နယ္ၿပီး
ၿပဳပ္ထားတဲ့ကန္ဇြန္းဥေတြကိုေရာေမႊၿပီး မီးအရွိန္ ၂၂၀ ေလာက္နဲ႕ ၁ နာရီေလာက္ဖုတ္လိုက္တာ...
ဘာၿဖစ္သြားလဲသိလား... ရွက္လို႕မေၿပာေတာ့ဘူး... သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္.. နင္ပူတင္းလုပ္တာလားတဲ့..ေကာင္းေရာ... အေပၚကမာၿပီးေတာ့အထဲမွာေပ်ာ့စိေနတာ..စားလို႕ရဘူး...

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger