Skip to main content

သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေန႕

ဒီေန႕ကေတာ့ တနဂၤေႏြေန႔... ၿမန္မာၿပည္ကလာလည္တဲ့ေဒါက္တာမမက ၿပန္ေတာ့မွာ. သူကညေနဆိုေလယဥ္နဲ႕ အေနာက္ႏိုင္ငံတစ္ခုကိုဆက္ခရီးဆက္ရအံုးမွာ. ကၽြန္မဘာခ်က္ေကၽြးရင္ေကာင္းမလဲလို႕ေတာ္ေတာ္ေခါင္းစားတယ္။ သူကသတ္သတ္လြတ္ဆိုေတာ့.. ကၽြန္မေနာက္ဆံုး ပဲနီေလးဟင္းရည္၊ ပဲပုပ္ေၾကာ္ ၊ မုန္ညွင္းၿဖဴေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ (အမွန္က ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ အၾကံရတာၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က Canadian ဆရာတို႕လင္မယားကထမင္းေခၚေၾကြးေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္လဲပါတယ္။ ကၽြန္မသူ႕ဆီကနည္းေမးလာတာ။ ဒါေပမယ့္ သူတို႕အရသာကေတာ့ေပါ့ရႊတ္ရႊတ္ေပါ့)လုပ္ေကၽြးမယ္လို႕ဆံုးၿဖတ္ၿပီးတာနဲ႕ စၿပီးအလုပ္မ်ားေတာ့တာဘဲ။ ပဲနီေလးကို ေရစိမ္ထား။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းနဲ႕ဆီသတ္ၿပီးပဲနီေလးကိုခ်က္။
ပဲပုပ္ (ၿမန္မာၿပည္ကရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေလး၀ယ္လာတာ) ကိုေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ စပ္စပ္ေၾကာ္၊


ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုခပ္ပါးပါးေလးလွီးၿပီး ဆားနဲ႕ နယ္ၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆး၊
ၿပီးတာနဲ႕ ရွာလကာရည္နဲနဲ + သံပုရာသီးလဲႏွစ္လံုးေလာက္ထပ္ညွစ္ထည့္ထားတဲ့ ေရထဲမွာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုစိမ္ထားလိုက္တယ္။
- ၾကက္သြန္နီဥၾကီးၾကီးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆး
- ေၿမပဲကုိ မညက္တစ္ညက္ေထာင္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အစိေတြဖယ္ၿပီး အတံုးေလးေတြလွီး
ၿပီး ဆားနဲ႕ အခ်ိဳမႈန္႕နဲနဲေလး ထည့္၊ ပံငံၿပာရည္ႏွစ္စက္ေလာက္ထည့္ၿပီး နယ္လိုက္တယ္။ ေၿပာင္ေနတာဘဲ..ေလာက္ေတာင္မေလာက္ဘူး...


မုန္ညွင္းၿဖဴကိုေတာ့ၾကက္သြန္နီကို အတံုးၾကီးၾကီးလွီးၿပီး စိမ္းစိမ္းေလးေၾကာ္ထားတာပါ။

ၿပီးေတာ့ ကၽြန္မစတန္႕ထြင္တာရွိေသးတယ္... ကန္ဇြန္းဥကိတ္မုန္႕လုပ္မယ္ဆိုၿပီးေတာ့ေပါ့...
ကန္ဇြန္းဥေတြပါးပါးလီွး၊ ၿပဳပ္
ဂ်ံဳမႈန္႕ + ၾကက္ဥ (၂)လံုး) + အုန္းႏို႕အမႈန္႕အားလံုးသမေအာင္နယ္ၿပီး
ၿပဳပ္ထားတဲ့ကန္ဇြန္းဥေတြကိုေရာေမႊၿပီး မီးအရွိန္ ၂၂၀ ေလာက္နဲ႕ ၁ နာရီေလာက္ဖုတ္လိုက္တာ...
ဘာၿဖစ္သြားလဲသိလား... ရွက္လို႕မေၿပာေတာ့ဘူး... သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္.. နင္ပူတင္းလုပ္တာလားတဲ့..ေကာင္းေရာ... အေပၚကမာၿပီးေတာ့အထဲမွာေပ်ာ့စိေနတာ..စားလို႕ရဘူး...

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...