Skip to main content

ဒီေန႕ - မႈိ

မေန႕ကစိတ္ညစ္ညစ္နဲ႕အေရွ႕မွ၀ဲၿပီးမ်က္စိကိုလာလာဖံုးေနတဲ့ဆံပင္ေတြကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လက္တည့္
စမ္းၿပီးညွပ္ပစ္လိုက္တယ္။မနက္ႏိုးေတာ့ရံုးသြားမယ္လဲလုပ္၊မွန္ကိုၾကည့္လိုက္ေတာ့ေအာင္မေလး
ေလးၿမန္မာၿပည္က Gold Roast Coffemix ေၾကာ္ၿငာက ေခါင္း/ေကာင္းတယ္ လို႕ေၿပာတဲ့ပေတာင္
အဖြားၾကီးေကနဲ႕တစ္ပံုစံတည္း...ဒါကေန..ေန႕တစ္ေန႕ကိုစတာပါဘဲ။
အခုတစ္ေလာကံကိုဆိုးေနတယ္။မထင္မွတ္တဲ့ကုန္က်စရိတ္ေတြကေသာက္ေသာက္လဲ၊အေရးထဲခရီး
သြားဖို႕ကိစၥကိုလဲေခါင္းစား၊ေက်ာင္းကိစၥကိုလဲမူးေနာက္ေနေအာင္ေတြး၊အေရးထဲဘယ္သူကညကလက္
သန္းေလးကိုလာရိုက္ခ်ိဳးသြားမွန္းမသိဘူး။မနက္ႏိုးတာနဲ႕ရံုးသြားဖို႕အသည္းအသန္လုလုပ္ေနတဲ့အခ်ိန္
ဖုန္းဆက္ၿပီးလူကိုအထင္ေသးစကားေတြလာေၿပာတဲ့သူကလဲရွိေသးတယ္။ စကားမေၿပာခ်င္လို႕လား၊ ေဘးနားမွာဘယ္သူရွိလို႕လဲဘာညာစကားနာထိုးတာေလာက္မုန္းတာမရွိဘူး.မနက္ႏိုးေတာ့လက္သန္း
ကေယာင္ေနၿပီးစာေတာင္မွာလက္တစ္ဖက္တည္းနဲ႕ရိုက္ေနရတယ္။ထိလို႕မရေအာင္ကိုနာေနတယ္။
ေဆးခန္းသြားဖို႕လဲမစဥ္းစားႏိုင္ဘူး။ဒီကဆရာ၀န္ေတြဟိုဟာဒီဟာရိုက္ခိုင္းနဲ႕အပိုထပ္ကုန္မယ္။
ထြန္းေရႊ၀ါဘဲလိမ္းၿပီးပတ္တီးနဲ႕ပတ္ထားလိုက္တယ္။ဖိမိၿပီးအိပ္ရေအာင္လဲကိုယ္လံုးကဒီေလာက္မ
ေလးပါဘူး၊စိတ္ညစ္တယ္တစ္ကယ္ဘဲ။
ဘာခ်က္စားလဲ..ဘာဟင္းလဲ...ေတြ႕တုိင္းေမးေနတဲ့သူေတြကိုေၿဖရတဲ့အေၿဖကထပ္ထပ္လာေတာ့
ေတာက္ညင္ကပ္လာတယ္။ တကယ္ေပါတာ.. ဘာဆိုဘာမွမယ္မယ္ရရခ်က္ကိုမစားၿဖစ္တာ၊စား
ခ်င္စိတ္လဲမရွိဘူးခ်က္ရမွာလဲပ်င္းတယ္။ မနက္ဆို ႏို႕မႈန္႕နဲ႕ထမင္းစာတယ္၊ေန႕လည္နဲ႕ညေနကေတာ့
ေထာပတ္ကိုထမင္းနဲ႕ နယ္ေၿမပဲေၾကာ္ေတြထည့္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္၊ ဒါဘဲစားေနတာႏွစ္ပတ္ရွိပီ။ ဟိုေန႕ညေနကေတာ့မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားတယ္။ေနာက္ေတာ့ဒီတိုင္းဒံုယင္းကဒံုယင္းဘဲ။ဘာခ်က္လဲ
ေမး၊ဒါခ်က္တယ္ေၿပာရင္၊ဟာအဲလိုမခ်က္ရဘူး၊ဒီလိုဘာညာသာရကာလွ်ာရွည္တာတဲ့သူေတြကိုလ
ဲမုန္းတယ္။ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ဘာစားစားေပါ့။စားခ်င္တာစားမွာေပါ့။ဒါေၾကာင့္တစ္ေယာက္တည္း
လြပ္လြပ္လပ္လပ္တာ။
ဒါေပမယ့္ဒီေန႕အၾကာၾကီးေပ်ာက္ေနတဲ့သူတစ္ေယာက္ဆီကအဆက္သြယ္ရတယ္။ေပ်ာ္စရာသတင္း
တစ္ခုၾကားရတယ္။ ညေနက်ေတာ့တင္ေပးထားတဲ့ဟာသေတြကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ၿပန္ထိုင္ဖတ္ၿပီးရီ
ေနလိုက္တယ္။ပိုက္ဆံအိတ္ေတြလိုက္ရွင္းေတာ့အထဲက၁၀၀ နဲ႕ ၂၃ ကြိဳင္ထြက္လာတယ္။ေပ်ာ္လိုက္
္တာ...အနဲဆံုးေတာ့အလွဴေငြထည့္လို႕ရသြားၿပီ။
ေပ်ာ္လို႕မွမၿပီးေသးဘူးညီမေလးကေမာင္ေလးကိုအတင္းလိုက္ကပ္ေနတဲ့ဖက္တီးမအေၾကာင္းေၿပာ
ေတာ့စိတ္တိုရၿပန္ေရာ။သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကမႈိလာေပးလို႕ၾကက္ဥနဲ႕ေၾကာ္ၿပီးအကုန္စားလိုက္
တယ္။ဘယ္လိုေၾကာ္လဲဆိုတာစပ္စုမယ့္သူအတြက္ၾကိဳတင္ေရးေပးထားလိုက္မယ္။
၁။ ေငြႏွင္းမိႈကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရဖြဖြေလးညွစ္ထား၊ အရမ္းညွစ္လိုက္ရင္မႈိပြင့္ေလးေတြပံုပ်က္
ကုန္မယ္
။ ေရကေတာ့ညွစ္မွဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ၾကက္ဥအနွစ္နဲကႏွစ္ေၾကာ္မွာကိုး။
၂။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးခြဲ၊ ပုကန္တစ္လံုးမွာထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴတစ္မႊာကိုနံနံပင္နဲ႕ေထာင္းၿပီးထည့္၊
မဆလာနဲနဲ
ထည့္၊ ဆားနဲနဲ၊ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲထည့္ၿပီးသမေအာင္ေခါက္ပါတယ္။
၃။ မႈိပြင့္ေလးေတြကိုၾကက္ဥအႏွစ္ထဲခဏေလာက္စုပ္၀င္သြားေအာင္ႏွစ္ထားလိုက္တယ္၊ ၿပီးတာနဲ႕
ဆီကိုပူ
ေအာင္တည္ၿပီးမီးကိုမွ်င္းမွ်င္းေလးထားၿပီးဆီနည္းနည္းမွာတစ္ပြင့္ၿခင္းထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။

အရသာလား၊ စဥ္းစားၾကည့္လိုက္ေတာ့ မႈိကခ်ိဳတယ္၊ ၾကက္ဥကစိမ့္တယ္..ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံအနံ႕ေလး
ေတြနဲ႕မဆလာအနံ႕ေလးပါသင္းေနတာ...ေကာင္းမွေကာင္း..ကုန္သြားၿပီစားလို႕...မႈိတစ္ထုတ္လံုး၊ေသြး
တက္မွာေတာ့ေသခ်ာေနၿပီ၊ ဒီေန႕ခံစားမႈေပါင္းစံုၿပီး ငရုတ္သီးအစိမ္းကိုblender နဲ႕ေမႊၿပီးဆီနဲကေၾကာ္၊
ေထာပတ္ဆီ၊ ေၿမပဲ၊ မႈိနဲ႕ၾကက္ဥတို႕ေရာသမေမႊညစာအၿပီးမွာေတာ့ မနက္ၿဖန္ရဲ႕ေနမင္းကိုၿမင္ရဖို႕ေဆး ေတြပဲၾကီးေလွာ္လိုေသာက္ၿပီးေစာေစာအိပ္ရအံုးမယ္။

Comments

  1. အင္ကြန္မန္႕ကဘာျဖစ္တြားတာရဲ
    အဲထားပါေတာ႕....ေျပာခင္တာဘယ္ေရာက္မွန္းသိဘူး
    ေအာ္...သိဘီသိဘီ...ကူကူးေရမတည္႕တာေတြစြတ္မစားနဲ႕
    ေလးဖက္နာနဲ႕မတည္႕တဲ႕ထဲမွာမႈိပါရယ္...
    ေနာက္ၿပီးလက္သန္းနာတဲ႕ကိစၥကေပါ႕လို႕မျဖစ္ဘူးေနာ္
    ႏွလံုးနဲ႕ဆိုင္တတ္တယ္

    ခင္တဲ႕
    ဥဥ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...