Skip to main content

ေရခဲေသတၱာထဲမွာ

တစ္ခုခုစားခ်င္ၿပီဆိုရင္ေရခဲေသတၱာကိုသြားဖြင့္ၾကည့္တာအက်င့္လိုၿဖစ္ေနၿပီ... အိမ္မွာေတာ့ အုပ္ေဆာင္းကိုလွန္ၾကည့္တာ.. ဒီမွာေတာ့ကိုယ့္အားကိုယ္ကိုး ခ်က္မွစားရမွာဆိုေတာ့ ေရခဲသတၱာကိုဖြင့္ ဟိုေခ်ာင္းၾကည့္ဒီေခ်ာင္းၾကည့္...
ကဲၾကည့္ရေအာင္..ကူးကူးေရခဲေသတၱာထဲမွာဘာေတြရွိလဲ??

အေပၚဆုံးကာထားတဲ့အထဲမွာ ေတာ့..ေခ်ာကလက္ေပါင္းစံုကိုထည့္ထားပါတယ္.. လက္ေဆာင္ရတဲ့ဟာေတြေရာ.. အေ၀းကေနပို႕ေပးတဲ့ေခ်ာကလက္ေတြေရာ.. ဆရာေတြခရီးကၿပန္လာတိုင္းေပးတဲ့ ေခ်ာကလက္ေတြအကုန္ၿပဳံၿပီးထည့္ထားတာပါ။
ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့.. ၿမန္မာၿပည္ကယူလာတဲ့ readymade စားစရာေတြ၊ မုန္႕ဟင္းခါးထုပ္၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၊ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ၊ လဘက္နဲ႕အေၾကာ္စံု၊ ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ မရမ္းသီးငပိေၾကာ္၊ ဆတ္သားေၿခာက္ေၾကာ္၊ ဗူးပန္းေရာင္ထဲမွာေတာ့ မာမီေၾကာ္ေပးလိုက္တဲ့ မန္က်ည္းသီးပုဇြန္ေၿခာက္ေၾကာ္၊ ၿပီးေတာ့ စင္ကာပူက ပို႕ေပးတဲ့ Tom Yum နဲ႕ အုန္းႏို႕အႏွစ္ ပုလင္း၊ ႏို႕စိမ္းတစ္ဗူး၊ ႏို႕ဆီတစ္ဗူး (fruit salad လုပ္ဖို႕ရည္ရြယ္ၿပီး၀ယ္ထားတာ)၊ ၿပီးေတာ့ ႏွမ္းပ်စ္၊ ေက်ာက္ဖရံုယို၊ အၿမဲစားေနတဲ့ cheese Slice၊ ေနာက္ပုလင္းအၿဖဴနဲ႕က တစ္ကူးတစ္က အေမရိက ကပို႕ေပးတဲ့ ပဲမႈန္႕။
ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့...ေပါ့ေပါ့ေလးေတြဘဲထားေတာ့တယ္.. ေလးလြန္းလို႕ က်ိဳးခါနီးေနၿပီ...
Garden ေပါင္မုန္႕ၾကမ္း၊ ပန္းေၿခာက္ထုပ္၊ ေရညွိ (sushi လုပ္စားဖို႕)၊ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ ၿဖဴ နီကို blender နဲ႕ တစ္ခါထဲေမႊၿပီး ထည့္ထားတာ..ခ်က္တဲ့အခါ အဆင္သင့္ၿဖစ္ေနေအာင္... (ပ်င္းတာ...ပ်င္းတာ)

ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့... ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ထဲမွာ.. မက္မန္းသီး၊ အခ်ဥ္ထုပ္၊ မရမ္းယို၊ ဇီးထုတ္၊ အစံု။ ကီ၀ီသီး၊ ၾကက္ဥ အၿဖဴ၊ အညိဳက ေနာက္မွာ
ေအာက္ဆံုးဗံုးထဲက အကန္႕မွာေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၀ယ္သမွ်ကိုထည့္ပါတယ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေဂၚဖီတစ္လံုး၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္၊ ပဲတီေပါက္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးတစ္လံုးနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြရွိပါတယ္။ ဒီေန႕ေစ်းပိတ္ေတာ့ ေစ်းမသြားရဘူး။
ကဲ..ေနာက္တစ္ၿခမ္းကိုဆက္ၾကည့္ရေအာင္...

အေပၚဆံုးအတန္းမွာ LUPAK Butter , Salted & Unsalted ေတြမ်ားၾကီး..၀ယ္ထားတယ္.. အဲဒါ တစ္ခါတစ္ေလညဖက္ဗိုက္ဆာရင္ ေပါင္မုန္႕နဲ႕ စားတာေလ..
ေနာက္တစ္တန္းမွာေတာ့ ယိုေပါင္းစံု၊ အုန္းယို၊ ေၿမပဲယို၊ Blueberry၊ အစံု..အဲဒါ ေပါင္မုန္႕နဲ႕စားဖို႕ ဆိုဘဲ...
ေဘးမွာေတာ့ ပုလင္းေလးသံုးလံုး..ဘာလဲသိလား... ဆီတိုဖူး.... ဒီမွာမရွိဘူး... အဲဒါ ပူပူ က ၀ယ္လာတာ..
ေနာက္တစ္တန္းမွာေတာ့ ပူပူ ေလဆိပ္က ၀ယ္လာတဲ့ ၀ိုင္တစ္ပုလင္းရွိတယ္.. ကူးကူးမေသာက္ဘူးေနာ္.. ပလတ္စတစ္ေတာင္မဖြင့္ရေသးဘူး..ဒီက custom ရစ္ရင္ေပးမလို႕..မရစ္ေတာ့လို႕ ၿပန္ယူလာတာ.. ၿပီးေတာ့ ဧည့္သည္လာရင္တိုက္တဲ့ buko juice ၊ ကူးကူးလဲအရမ္းၾကိဳက္တယ္..အုန္းစိမ္ႏုႏုေလးအရည္..အဖတ္ေလးေတြလဲပါတယ္။ က်န္တာကေတာ့ေရဗူးေတြ.. နဲ႕ Cheese butter တစ္ပုလင္း။
ေအာက္ဆံုးမွာ ေတာ့..cheese အခဲလိုက္ေတြပါ... ၅တံုးေလာက္ရွိမယ္.. Christmas တုန္းကသူမ်ားလက္ေဆာင္ေပးထားတာေတြ... မစားႏိုင္လို႕ အဲဒီမွာဘဲထည့္ထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ Sprite တစ္ဗူး၊ ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ဗူးၾကီးတစ္ဗူး နဲ႕.. ေရဗူးေလးတစ္လံုး ( donut's ဆိုင္ကလက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာ)

အေပၚဆံုးမွာေတာ့ ေရခဲေလးေတြလုပ္ထားတယ္.. ၿပီးေတာ့ အသားငါးေတြထားတယ္.. ေရခဲမုန္႕ေတြလဲထားတယ္...

ႏို႕ဗူး အၿပင္ေရာက္ေနတာ.. ပူတင္းလုပ္တာေလ..ဒါေၾကာင့္..
ေဖ်ာ္ရည္ဗူးေလးကေတာ့..အပင္စိုက္ၿပီးေမာလို႕ေသာက္တာ...
ဒါေတြကေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲက ပစၥည္းေတြေပါ့... မွန္ဗီရိုထဲကဟာေတြေနာက္ေန႕ဆက္မယ္...ဟီးဟီး...

Comments

  1. ဟီး
    ဥဥေရခဲေသတၱာေဟာင္းေလာင္းႀကီးကိုလဲဓါတ္ပံုရိုက္ဦးမယ္
    ခင္တဲ႕
    ဥဥ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...