Skip to main content

ေရခဲေသတၱာထဲမွာ

တစ္ခုခုစားခ်င္ၿပီဆိုရင္ေရခဲေသတၱာကိုသြားဖြင့္ၾကည့္တာအက်င့္လိုၿဖစ္ေနၿပီ... အိမ္မွာေတာ့ အုပ္ေဆာင္းကိုလွန္ၾကည့္တာ.. ဒီမွာေတာ့ကိုယ့္အားကိုယ္ကိုး ခ်က္မွစားရမွာဆိုေတာ့ ေရခဲသတၱာကိုဖြင့္ ဟိုေခ်ာင္းၾကည့္ဒီေခ်ာင္းၾကည့္...
ကဲၾကည့္ရေအာင္..ကူးကူးေရခဲေသတၱာထဲမွာဘာေတြရွိလဲ??

အေပၚဆုံးကာထားတဲ့အထဲမွာ ေတာ့..ေခ်ာကလက္ေပါင္းစံုကိုထည့္ထားပါတယ္.. လက္ေဆာင္ရတဲ့ဟာေတြေရာ.. အေ၀းကေနပို႕ေပးတဲ့ေခ်ာကလက္ေတြေရာ.. ဆရာေတြခရီးကၿပန္လာတိုင္းေပးတဲ့ ေခ်ာကလက္ေတြအကုန္ၿပဳံၿပီးထည့္ထားတာပါ။
ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့.. ၿမန္မာၿပည္ကယူလာတဲ့ readymade စားစရာေတြ၊ မုန္႕ဟင္းခါးထုပ္၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၊ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ၊ လဘက္နဲ႕အေၾကာ္စံု၊ ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ မရမ္းသီးငပိေၾကာ္၊ ဆတ္သားေၿခာက္ေၾကာ္၊ ဗူးပန္းေရာင္ထဲမွာေတာ့ မာမီေၾကာ္ေပးလိုက္တဲ့ မန္က်ည္းသီးပုဇြန္ေၿခာက္ေၾကာ္၊ ၿပီးေတာ့ စင္ကာပူက ပို႕ေပးတဲ့ Tom Yum နဲ႕ အုန္းႏို႕အႏွစ္ ပုလင္း၊ ႏို႕စိမ္းတစ္ဗူး၊ ႏို႕ဆီတစ္ဗူး (fruit salad လုပ္ဖို႕ရည္ရြယ္ၿပီး၀ယ္ထားတာ)၊ ၿပီးေတာ့ ႏွမ္းပ်စ္၊ ေက်ာက္ဖရံုယို၊ အၿမဲစားေနတဲ့ cheese Slice၊ ေနာက္ပုလင္းအၿဖဴနဲ႕က တစ္ကူးတစ္က အေမရိက ကပို႕ေပးတဲ့ ပဲမႈန္႕။
ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့...ေပါ့ေပါ့ေလးေတြဘဲထားေတာ့တယ္.. ေလးလြန္းလို႕ က်ိဳးခါနီးေနၿပီ...
Garden ေပါင္မုန္႕ၾကမ္း၊ ပန္းေၿခာက္ထုပ္၊ ေရညွိ (sushi လုပ္စားဖို႕)၊ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ ၿဖဴ နီကို blender နဲ႕ တစ္ခါထဲေမႊၿပီး ထည့္ထားတာ..ခ်က္တဲ့အခါ အဆင္သင့္ၿဖစ္ေနေအာင္... (ပ်င္းတာ...ပ်င္းတာ)

ေနာက္တစ္ဆင့္မွာေတာ့... ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ထဲမွာ.. မက္မန္းသီး၊ အခ်ဥ္ထုပ္၊ မရမ္းယို၊ ဇီးထုတ္၊ အစံု။ ကီ၀ီသီး၊ ၾကက္ဥ အၿဖဴ၊ အညိဳက ေနာက္မွာ
ေအာက္ဆံုးဗံုးထဲက အကန္႕မွာေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၀ယ္သမွ်ကိုထည့္ပါတယ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေဂၚဖီတစ္လံုး၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္၊ ပဲတီေပါက္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးတစ္လံုးနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြရွိပါတယ္။ ဒီေန႕ေစ်းပိတ္ေတာ့ ေစ်းမသြားရဘူး။
ကဲ..ေနာက္တစ္ၿခမ္းကိုဆက္ၾကည့္ရေအာင္...

အေပၚဆံုးအတန္းမွာ LUPAK Butter , Salted & Unsalted ေတြမ်ားၾကီး..၀ယ္ထားတယ္.. အဲဒါ တစ္ခါတစ္ေလညဖက္ဗိုက္ဆာရင္ ေပါင္မုန္႕နဲ႕ စားတာေလ..
ေနာက္တစ္တန္းမွာေတာ့ ယိုေပါင္းစံု၊ အုန္းယို၊ ေၿမပဲယို၊ Blueberry၊ အစံု..အဲဒါ ေပါင္မုန္႕နဲ႕စားဖို႕ ဆိုဘဲ...
ေဘးမွာေတာ့ ပုလင္းေလးသံုးလံုး..ဘာလဲသိလား... ဆီတိုဖူး.... ဒီမွာမရွိဘူး... အဲဒါ ပူပူ က ၀ယ္လာတာ..
ေနာက္တစ္တန္းမွာေတာ့ ပူပူ ေလဆိပ္က ၀ယ္လာတဲ့ ၀ိုင္တစ္ပုလင္းရွိတယ္.. ကူးကူးမေသာက္ဘူးေနာ္.. ပလတ္စတစ္ေတာင္မဖြင့္ရေသးဘူး..ဒီက custom ရစ္ရင္ေပးမလို႕..မရစ္ေတာ့လို႕ ၿပန္ယူလာတာ.. ၿပီးေတာ့ ဧည့္သည္လာရင္တိုက္တဲ့ buko juice ၊ ကူးကူးလဲအရမ္းၾကိဳက္တယ္..အုန္းစိမ္ႏုႏုေလးအရည္..အဖတ္ေလးေတြလဲပါတယ္။ က်န္တာကေတာ့ေရဗူးေတြ.. နဲ႕ Cheese butter တစ္ပုလင္း။
ေအာက္ဆံုးမွာ ေတာ့..cheese အခဲလိုက္ေတြပါ... ၅တံုးေလာက္ရွိမယ္.. Christmas တုန္းကသူမ်ားလက္ေဆာင္ေပးထားတာေတြ... မစားႏိုင္လို႕ အဲဒီမွာဘဲထည့္ထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ Sprite တစ္ဗူး၊ ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ဗူးၾကီးတစ္ဗူး နဲ႕.. ေရဗူးေလးတစ္လံုး ( donut's ဆိုင္ကလက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာ)

အေပၚဆံုးမွာေတာ့ ေရခဲေလးေတြလုပ္ထားတယ္.. ၿပီးေတာ့ အသားငါးေတြထားတယ္.. ေရခဲမုန္႕ေတြလဲထားတယ္...

ႏို႕ဗူး အၿပင္ေရာက္ေနတာ.. ပူတင္းလုပ္တာေလ..ဒါေၾကာင့္..
ေဖ်ာ္ရည္ဗူးေလးကေတာ့..အပင္စိုက္ၿပီးေမာလို႕ေသာက္တာ...
ဒါေတြကေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲက ပစၥည္းေတြေပါ့... မွန္ဗီရိုထဲကဟာေတြေနာက္ေန႕ဆက္မယ္...ဟီးဟီး...

Comments

  1. ဟီး
    ဥဥေရခဲေသတၱာေဟာင္းေလာင္းႀကီးကိုလဲဓါတ္ပံုရိုက္ဦးမယ္
    ခင္တဲ႕
    ဥဥ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ