Pages

Tuesday, March 18, 2008

ေန႕လည္စာ (Staff Day)

ရံုးက တစ္ႏွစ္ကို staff day အတြက္ အေယာက္စီတိုင္း တစ္ေနရာသြားအစာစား၊ ဒါမွမဟုတ္ အဖြဲလိုက္သြား၊ concert ေတြၾကည့္ခ်င္ၾကည့္၊ amusement parkကို သြားခ်င္သြားလို႕ရတဲ့ budget ရွိတယ္။ မႏွစ္ကေတာ့ ကၽြန္မရံုးကသူငယ္ခ်င္းေတြက Under water world နဲ႕ snow white concert သြားၾကည့္ၾကေပမယ့္ ကၽြန္မက ၿမန္မာၿပည္ၿပန္ေနေတာ့ အဲဒီ ပိုက္ဆံမသံုးရေသးဘူး။ ထုတ္ေပးမလားဆိုေတာ့လဲမေပးဘူး..တစ္ခုခုသြားစား၊ သြားလည္မွေပးမယ္တဲ့...ေကာင္းေရာ..
ဒါနဲ႕ ကၽြန္မ ရယ္ ကၽြန္မေဘာ့စ္ ထဲကတစ္ေယာက္ရယ္.. က အဲဒီပိုက္ဆံကိုမသံုရေသးေတာ့ဒီေန႕ ေန႕လည္စာကို ဆိုင္တစ္ခုမွာသြားစားၾကမယ္ဆိုၿပီး စီစဥ္ထားလိုက္တယ္။ ခက္တာက ကၽြန္မတို႕ကိုေပးတဲ့ ပိုက္ဆံနဲ႕ ဆို ႏွစ္ေယာက္တည္းစားလို႕မကုန္ဘူး. ဆိုေတာ့ ကၽြန္မတို႕က သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္စီထပ္ေခၚလိုက္ေတာ့ စုစုေပါင္းေလးေယာက္ၿဖစ္သြားတာေပါ့။ အဲဒီ ကၽြန္မဆရာက Associate Treasurer ဆိုပါေတာ့။ သေဘာလဲအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မတို႕သြားစားမယ့္ဆိုင္က Balinsasayaw တဲ့.. (ဘလင္ဆာဆာေရာ) ရံုးနဲ႕သိပ္မေ၀းဘူး။ ၿပီးေတာ့ သူက တစ္၀ိုင္းကို ၀ါးအိမ္ေလးတစ္လံုးစီ တစ္လံုးစီနဲ႕ လုပ္ထားတာ... အစားကိုေတာ့ ၾကိဳမွာထားလိုက္တယ္။ မပါမၿဖစ္ အခ်ဥ္ဟင္းေရ ကေတာ့ အားလံုးအၾကိဳက္ ေပါ့ (ရိုးရာအခ်ဥ္ဟင္း ရည္ခ်က္နည္းကၽြန္မ စားခ်င္စဖြယ္ၿပင္ဆင္ကြယ္မွာေရးထားတယ္)။ ၿပီး ေတာ့ သီးစံုရြက္ေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္ေတာင္ပံခ်ဥ္စပ္... Spicy chicken wings ...
ဆိုင္ေရာက္ၿပီးသိပ္မၾကာပါဘူးအစားအေသာက္ေတြလာခ်တယ္.... ရိုးရာအခ်ဥ္ဟင္းအရည္ကို ငါးနဲ႕ခ်က္တာ၊ ငါးေတာင္မွ အရမ္းေစ်းၾကီးတဲ့ငါးမွ အရသာရွိတာ..ဒီကလူေတြကေတာ့ အဲဒီဟင္းရည္ကမပါမၿဖစ္ကိုၿဖစ္ေနတာ.. ဘာငါးနဲ႕ဟင္းရည္ယူမလဲဆိုေတာ့ ငါးနာမည္ေတြဖတ္ေတာ့ရီခ်င္တယ္ (လာပူလာပူ၊ မာရာမာရာ၊ ဘားငု၊ တစ္ငီးငီး) တဲ့... အားလံုးက ငါးအၾကီးေတြ အၾကည္းခြံလဲပါပါတယ္... တစ္ခုရွိတာ ဘားငု ငါးနဲ႕ခ်က္တဲ့အခ်ဥ္ေရ ကေတာ့အေကာင္းဆံုးဘဲ လို႕ဆိုတာဘဲ.. ဒါေပမယ့္ ဘားငု ငါးနဲ႕ခ်က္တဲ့ဟင္းရည္မရွိလို႕ လာပူလာပူ ငါး နဲ႕ခ်က္တာကိုဘဲေရြးရတယ္.. ကၽြန္မကေတာ့ ကိစၥမရွိ..ဘာငါးၿဖစ္ၿဖစ္ ခ်ဥ္ရင္ၿပီးေတာ့..ပံုထဲမွာေတာ့ ငါးမၿမင္ရဘူး..ဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ ငါးက ပုန္းေနတာ အရြက္ေတြေအာက္မွာ...ဒါေပမယ့္ေခၚလာတဲ့သူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္ကေတာ့ အရသာမရွိလို႕ပြစိပြစိေၿပာေနေလရဲ႕...

အင္းေၿပာေပါ့.. လာၿပီး spicy chicken wings.. ကၽြန္မနဲနဲၿမည္းၾကည့္လိုက္တယ္... စပ္တယ္..ဒါေပမယ့္ ခ်ိဳတာလဲစိတ္ပ်က္ဖို႕ေကာင္တယ္.. ကၽြန္မေၿပာတယ္မၾကိဳက္ဘူးလို႕....
ဟင္းထဲကိုအခ်ိဳထည့္ခ်က္တာေလာက္မုန္းတာမရွိဘူး...ဒါနဲ႕ ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ဥ္ေရနဲ႕ ဟင္းသီးရြက္ေၾကာ္ ဘဲစားလိုက္တယ္။ အဲဒါက မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ေရႊပဲသီး၊ မုန္လာထုပ္၊ ငရုတ္ပြ၊ သေဘၤာသီးစိမ္း၊ ၾကက္သား၊ ပန္းေဂၚဖီ တုိ႕ကို ေကာ္ရည္နဲ႕ေၾကာ္ထားတာ... chopsoy လို႕ေခၚတယ္။


0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger